Wie verzorgt onze energielabels?

Wie ik ben Mijn naam is Joost Dalinghaus, 34 jaar oud en eigenaar van Energielabelexpert.nl. Mijn werk als energielabel-expert voer ik uit door heel Noordoost-Brabant, vanuit mijn standplaats Veghel. Dit is ook de plaats waar ik woon, samen met mijn vriendin Esther ons hondje Sam. Eind 2020 ben ik met Energielabelexpert.nl gestart. Voorheen werkte ik bij verschillende bedrijven in de energiesector, waar ik me heb gespecialiseerd in zonne-energie en in het verduurzamen van woningen en gebouwen. Ik ben afgestuurd in bouwkunde, met afstudeerrichting bouwfysica. Het opstellen van een energielabel zie ik als een puzzel die iedere keer weer op een andere manier moet worden opgelost, door middel van waarnemingen en berekeningen. Dit puzzelen maakt mijn werk ontzettend leuk! Bijkomend voordeel is dat ik iedere dag nieuwe mensen ontmoet en allerlei soorten woningen mag zien. Iedere woning en iedere bewoner is uniek en dat vind ik mooi om te zien.
 

Waarvoor kunnen huiseigenaren mij inschakelen? Met Energielabelexpert.nl verzorg ik energielabels voor woningen en bedrijfspanden. Daarnaast geef ik advies over het energiezuinig maken van woningen en stel ik verbeterplannen op om bedrijfspanden naar een groener energielevel te brengen.
 

Op deze pagina leest u meer over de diensten waarvoor u bij Energielabelexpert.nl terecht kunt.
 

Met ingang van 2021 mag een energielabel alleen nog verstrekt worden door een gecertificeerd energielabel-expert. Woningbezitters kunnen mij hiervoor inschakelen. Als gecertificeerd energielabel-expert kom ik langs bij de woning voor een inspectie. Aan de hand van de eigenschappen van de woning maak ik een energierapport op, met bijbehorend energielabel. Hierin wordt weergegeven hoeveel energie een woning verbruikt om tot een bepaalde temperatuur te komen. Hoe meer energie er nodig is, hoe lager het label.
 

Energielabels: hoe zit dat precies? De energielabels lopen van A++++ tot en met G, waarbij het groene label A++++ wordt gebruikt voor de meest energiezuinige huizen en label G geldt voor huizen waar juist de meeste energie wordt verspild. Vaak zijn dit huizen met weinig tot geen isolatie en enkel glas.
 

Voor huizenbezitters is een groen energielabel zeer gunstig. Ten eerste zijn de stookkosten daardoor een stuk lager dan bij een ongunstig energielabel, maar ook bij de verkoop van het huis leidt een groen energielabel tot een hogere woningwaarde. Genoeg redenen om snel een energielabel aan te vragen en na te denken over energiebesparende maatregelen!
 

Het opstellen van een energielabel Bij het opstellen van het energielabel meet ik zowel gevels als daken, vloeren, ramen en (buiten)deuren van de woning. Daarbij kijk ik naar de hoeveelheid en de dikte van de verschillende isolatiesoorten. Ook onderzoek ik de thermische eigenschappen van verschillende onderdelen binnen het huis om te bepalen hoeveel warmte er verloren gaat. Een massieve stenen muur uit bouwjaar 1900 heeft bijvoorbeeld thermisch gezien heel andere eigenschappen dan een buitengevel van een nieuwbouwwoning uit 2020. Daarnaast kijk ik naar de status van de verschillende installaties. De cv-installatie is bijvoorbeeld de grootste energieverbruiker van het huis. Als er in de woning airconditioning-units of zonnepanelen en/of zonnecollectoren aanwezig zijn dan neem ik deze ook mee in mijn berekening. Aan de hand van al deze gegevens bereken ik vervolgens het energielabel van de woning.
 

Hoe werk ik? Huiseigenaren kunnen telefonisch contact met mij opnemen en na een korte intake plannen we een bezoek in. De ronde door het huis duurt ongeveer een uur en binnen vijf dagen na aanvraag heeft de klant het energielabel al in huis. Het label wordt geregistreerd in een landelijke database van de overheid en heeft een geldigheid van tien jaar.
 

Neemt een huiseigenaar contact met mij op dan kan hij of zij rekenen op:
- Snelle communicatie
- Heldere afspraken
- Eerlijke tarieven
- Kwaliteit van het product

 

Meer weten? Neem eens een kijkje op mijn website: www.energielabelexpert.nl